Google'da Telifsiz Görsel Nasıl Bulunur ?

Google'da Telifsiz Görsel Nasıl Bulunur? Bu makalemde sizlere Google'da nasıl telifsiz görsel bulabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.


Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Bugün sizlere Google'da nasıl telifsiz görsel bulabilirsiniz detaylı bir şekilde anlatacağım.

Özellikle bir blog yazarı iseniz içerik oluştururken görsel kullanmak SEO açısından önemli bir faktördür. Durum böyle olunca görsel tedarik etmemiz gerekiyor. Görsel tedarik etmek için de genellikle internete başvuruyoruz.
Ancak İnternette gördüğünüz her şey telif kanunlarına tabidir.
Yani bu sitede veya başka bir yerde beğendiğiniz bir görseli, açıkça telifsizdir diye ilan edilmiyorsa başka bir sitede kullanamazsınız. İzin almanız veya telif ödemeniz gerekir. İzinsiz kullandığınız takdirde görsel sahibi sizi şikayet edebilir. Ve bu durum hiç güzel sonuçlar doğurmaz.
Bunu aşmak için ücretli stok imaj sitelerine abonelik en kestirme çözümlerden birisi. İlerleyen günlerde sizlere stok sitelerini paylaşacağım.
Bununla birlikte Google’da hepimiz görsel arıyoruz. Özellikle ben şahsen çok faydalanıyorum.

Peki, Google da telifsiz görselleri nasıl bulabiliriz?
Çok basit, https://images.google.com/ adresine gidip aramak istediğimiz görseli için ilgileri kelimeleri yazıyoruz.


Açılan sayfada “Daha Fazla”nın yanındaki “Arama Araçları” menüsünü açıyoruz ve “Zaman”ın yanındaki seçeneklerden kendimize uygun lisans seçeneğini işaretliyoruz.

Seçeneklerin Anlamları
Lisansla filtrelenmemiş olanlar:
Bu seçenek için bir lisans bilgi yok. Buradaki görselleri yeniden kullanamazsınız.

Değişiklikle yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar:
Herhangi bir amaçla bu görseli dilediğiniz gibi değiştirerek kullanabiliriz.

Yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar:
Herhangi bir amaçla bu görseli olduğu gibi kullanabilirsiniz.

Değişiklikle ticari olmayan yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar:
Ticari bir amacınız yoksa bu görseli dilediğiniz gibi değiştirerek kullanabilirsiniz.

Ticari olmayan yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar:
Ticari bir amacınız yoksa bu görseli olduğu gibi kullanabilirsiniz.

Yazının sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Hepinize iyi bloglamalar.


Bu içerik Blog Yardım Merkezi - Mehmet ÇOBAN tarafından hazırlanmıştır.


YORUMLAR

Ad

Blogger,2,Blogger Eklentileri,2,Blogger İpuçları,1,SEO,4,
ltr
item
Blog Yardım Merkezi: Google'da Telifsiz Görsel Nasıl Bulunur ?
Google'da Telifsiz Görsel Nasıl Bulunur ?
Google'da Telifsiz Görsel Nasıl Bulunur? Bu makalemde sizlere Google'da nasıl telifsiz görsel bulabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuWJhEmusoQXsDDgx7HD6phwFHAPZbnoa5d1kXmwM8Qq3mDFZ6ZaBhoz-qycuic928LEoYXYEneMQXZG0PrloLzp5DHCbYPiMgQ82SAfMW3j2VksM2u9K-yzVJP9A-FSoLlLfqj0AN_7Q/s1600/google-telifsiz-gorsel-bulma.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuWJhEmusoQXsDDgx7HD6phwFHAPZbnoa5d1kXmwM8Qq3mDFZ6ZaBhoz-qycuic928LEoYXYEneMQXZG0PrloLzp5DHCbYPiMgQ82SAfMW3j2VksM2u9K-yzVJP9A-FSoLlLfqj0AN_7Q/s72-c/google-telifsiz-gorsel-bulma.png
Blog Yardım Merkezi
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/2018/11/googleda-telifsiz-gorsel-nasil-bulunur.html
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/2018/11/googleda-telifsiz-gorsel-nasil-bulunur.html
true
6912036942757388013
UTF-8
Tüm içerikler yüklendi. Hiçbir içerik bulunamadı. Hepsini Gör Devamını Oku Cevapla Cevabı sil Sil Yazar : Anasayfa SAYFALAR SAYFA Hepsini Gör İLGİLİ YAZILAR KATEGORİ ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Aradğınız kelime ile eşleşen içerik bulunamadıı. Anasayfaya dönmek için tıklayın... Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Az önce 1 ay önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçi Takip İÇERİK KİLİTLİ Kilidi kaldırmak için lütfen içeriği paylaş Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm Kodlar Panoya Kopyalandı. Kodları kopyalamak için [CTRL]+[C] (vya CMD+C ile Mac) tuşlarına basınız.