Yeni Blog Açanlara Tavsiyeler

YENİ BLOG AÇANLARA TAVSİYELER  Blog dünyası her geçen gün yeni kullanıcılar kazanırken , aynı zamanda mevcut yazarlarını çeşitli seb...


YENİ BLOG AÇANLARA TAVSİYELER 

Blog dünyası her geçen gün yeni kullanıcılar kazanırken , aynı zamanda mevcut yazarlarını çeşitli sebepten dolayı kaybetmektedir. Bu kayıpların temel nedenleri ; plansız olmak ve teknik destek almamak geliyor. Bu yazımda sizlere hem rehber olacak hemde blog yazmayı daha eğlenceli bir hale getirecek tavsiyelerde bulunacağım.


BLOGUMU AÇTIM PEKİ ŞİMDİ NERDEN BAŞLAMALIYIM ?
Öncelikle kendinize uygun bir tema bulup gerekli düzenlemeleri yapmanızı öneriyorum. Gözü yoran ve geç yüklenen temalardan kesinlikle uzak durun. Çünkü blogunuza giren bir kişi sayfaların geç yüklenmesinden rahatsız olup , yazılarınız ne kadar iyi de olsa maalesef hiçbirini okumadan blogunuzdan ayrılacaktır. Bu yüzden hızlı ve sade bir tema seçmenizi öneriyorum.

BLOGUMDA HANGİ KONULAR HAKKINDA YAZMALIYIM ?
En önemli nokta işte tamda burası. İlk yazınızı yazmadan önce kendinize " Bu Blogu Açmaktaki Amacım Nedr ? " diye sormanızda fayda var.
Günlük şeklinde yazabilirsiniz.
İyi bildiğiniz bir konu hakkında birikimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Hayatın içinden ilginizi çeken olayları paylaşabilirsiniz.
*Fakat yine de fazla bilgi sahibi olmadığınız konularda blog açmanızı önermiyorum.

BLOGUMDA PAYLAŞACAĞIM KONU BULMAKTA ZORLANIYORUM.
NE YAPMALIYIM ?
Bu durum zaman zaman her blog yazarının karşılaştığı bir durumdur. Ama zaman geçtikçe yazılarınız belirli bir kalıba ve şekle sahip olacaktır. Ve kendi tarzınızı yaratacaksınız. Fakat konu bulmakta zorlanacağınız günler de elbette olacaktır. Bu konuda diğer blogları ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

KOPYA İÇERİKLER PAYLAŞMAYIN
Google başta olmak üzere tüm arama motorları kopya içerik üreten blogları sevmez. Size belki en önemli tavsiyem bu olsa gerek. Unutmayın ki emek hırsızlığı oldukça kötü bir durumdur. Bir kişinin parasını çalmaktan herhangi bir farkı yoktur. Bu yüzden az yazın öz yazın ama paylaşacağınız içerikler size ait olsun.

YAZILARIMI NE SIKLIKLA PAYLAŞMALIYIM ?
Bu konunun bence en güzel sorusu. İçeriklerinizin hepsini aynı günde paylaşmayacağınızı biliyorsunuz. Ama paylaştığınız bir içeriğin üzerinden aylar geçmeden yeni bir yazı yazmayı da asla unutmayın. Yani size illa şu gün aralıklarıyla paylaşım yapın diyemem. Kendimden örnek verecek olursam ben içeriklerimi paylaşmadan önce bir program yapıyorum ve hangi gün paylaşacığımı yanına not ediyorum. (Ek Tavsiye : Not defteri kullanıp içeriklerinizi başlıklar şeklinde kaydedin.)

İÇERİKLERİNİZE RESİMLER EKLEYİN
İçeriklerinizin daha kaliteli ve daha ilgi çekici olması için içeriklerinizi resimlerle süsleyin. İlerleyen günlerde ücretsiz resim bulabileceğiniz siteleri paylaşacağım.

ANAHTAR KELİMELERİ İÇERİĞİNİZİN BAŞLIKLARINA EKLEYİN
İçeikle ilgili olan en iyi başlığı seçip ekleyin. Emin olun bunu uygulamaya başladıktan sonra blogunuz okuyucular tarafından daha çabuk bulunacak. Bunu yapmak sadece okuyucuların değil Google gibi arama motorlarının da hoşuna gider. Bu şekilde blogunuz aama motorları tarafından daha çok ve daha çabuk indexlenir.

İÇERİKLERİNİZE AÇIKLAMA EKLEYİN
İçeriklere açıklama eklemek neden önemli diye soracak olursanız; Google'da bir içerik ararken karşınıza çıkan sonucun altında yazan açıklama aradığınız konuya ne kadar benziyorsa o siteye tıklama eğiliminiz daha çok artar. İçeriğinize açıklama eklemeniz içeriğinizin okunma sayısını arttıracaktır.

Yazdıklarımın hepsinden önce başarabileceğinize inanın; çünkü inanmak başarmanın yarısıdır.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
Loading...
Ad

Blogger,2,Blogger Eklentileri,2,Blogger İpuçları,1,SEO,4,
ltr
item
Blog Yardım Merkezi: Yeni Blog Açanlara Tavsiyeler
Yeni Blog Açanlara Tavsiyeler
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg1qigdosZ7hZEvf_U1_lH6otI7p0rC83VSXJE6pzgWosZS5uHFqa4su6x2-10GAzjH6144Z4WS0nq4KkyeNYQ3M1r6peUZdJ-pdnQFCXCbQw2ayA7CiTnfGh30L3witpQr1J-BUGfNFI/s320/home-office-336378_1920.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg1qigdosZ7hZEvf_U1_lH6otI7p0rC83VSXJE6pzgWosZS5uHFqa4su6x2-10GAzjH6144Z4WS0nq4KkyeNYQ3M1r6peUZdJ-pdnQFCXCbQw2ayA7CiTnfGh30L3witpQr1J-BUGfNFI/s72-c/home-office-336378_1920.jpg
Blog Yardım Merkezi
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/2018/05/yeni-blog-acanlara-tavsiyeler.html
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/
https://blogyardimmerkezi.blogspot.com/2018/05/yeni-blog-acanlara-tavsiyeler.html
true
6912036942757388013
UTF-8
Tüm içerikler yüklendi. Hiçbir içerik bulunamadı. Hepsini Gör Devamını Oku Cevapla Cevabı sil Sil Yazar : Anasayfa SAYFALAR SAYFA Hepsini Gör İLGİLİ YAZILAR KATEGORİ ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Aradğınız kelime ile eşleşen içerik bulunamadıı. Anasayfaya dönmek için tıklayın... Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Az önce 1 ay önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçi Takip İÇERİK KİLİTLİ Kilidi kaldırmak için lütfen içeriği paylaş Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm Kodlar Panoya Kopyalandı. Kodları kopyalamak için [CTRL]+[C] (vya CMD+C ile Mac) tuşlarına basınız.